Novosti » Sedam nagrada za inovacije na CES-u za ASUS

12 Januar 2015.

Najprestižniji, i za IT industriju najvažniji godišnji događaj – Consumer Electronics Show u Las Vegasu i ove godine je oduševio posetioce i sve koji su putem medija pratili sajam. Prikazane su neke od tehnologija u razvoju, kao i veliki broj novih uređaja koji sada ulaze u proizvodnju. Uređaji koji su se posebno istakli po primeni novih tehnologija i novim konceptima osvojili su nagrade za inovativnost, a među njima je čak sedam koje potpisuje ASUS: dva ZenBook laptopa, novi Transformer T300, dva kompaktna ROG desktop računara i dva high-end monitora.

 

ZenBook NX500 je Ultrabook izuzetne lepote i snage, koji je osvojio više nagrada za dizajn, a posebno se izdvaja moćnom grafikom i ekranom UHD (3840x2160) rezolucije. Zahvaljujući i7 procesoru i GTX850M grafici sa 2GB RAM, NX500 može odgovoriti na svaki izazov, a fenomenalnoj brzini doprinosi čak do 16GB RAM i solid state diskovi koji mogu raditi u RAID modu, čineći NX500 još responsivnijim. Drugi Zenbook koji je nagrađen u kategoriji računarskog hardvera je Zenbook UX305, ultratanak model čija je visina sa ekranom svega 12.3mm, dok mu je težina neverovatnih 1.2Kg. Ovaj Ultrabook je savršen za poslovnu namenu, posebno za korisnike koji intenzivno rade i uvek su u pokretu, a njegov 13-inčni ekran prikazuje skoro šest miliona piksela, koristeći 3200x1800 rezoluciju.

 

ASUS-ovo ime na ovogodišnjem CES-u najviše je proslavila nova linija Transformer 2-u-1 računara koji se mogu koristiti kao laptop i kao tablet. Transfomer Book T300 Chi, još jednog osvajača nagrade za inovativnost računarskog hardvera, pokreće nova generacije Intel Core M procesora kojima nije potreban ventilator, dok je rezolucija njegovog 12.5" ekrana 2560x1440. Ne samo po snazi procesora i po kvalitetu ekrana, već i po drugim karakteristikama T300 Chi je jednako praktičan za napredno poslovno korišćenje kao i UX305, uz tu prednost da se može odvojiti od tastature i koristiti kao tablet.

U kategoriji gejmerski hardver i dodaci i u kategoriji računarski hardver nagrađena su dva pripadnika Republic Of Gamers porodice – ROG GR8 i ROG G20J. Oba modela su daleko manjih dimenzija od standardnih desktop kućišta, pa je tako ROG GR8 svega 24cm dubok i visok dok je širok samo 6cm! U kućište ovih dimenzija ASUS-ovi inženjeri uspeli su da ugrade i7 procesor i GTX750Ti grafiku, kao i 8GB RAM i dva hard diska! Model ROG G20J je još snažniji, sa GTX760 grafičkom karticom i 16GB RAM, a oba računara krasi originalni dizajn koji je oduševio gejmere. Male dimenzije ovih računara omogućavaju ne samo veliku portabilnost već i perfektan vizuelni efekat..Monitori LX321 i LX341 osvojili su nagrade u kategoriji računarskih periferija, i to su modeli koji znatno odskaću od konkurencije u segmentu monitora velikih dijagonala jer imaju veoma veliku širinu, poput bioskopskog platna, i pritom su zakrivljeni, što garantuje nezaboravno filmsko i gaming iskustvo. Njihove dijagonale su velike, 32 i 34 inča, uz veoma tanke ivice i predivno postolje, a više o ovim monitorima znaćemo uskoro, budući da njihova prodaja još nije počela.

Web development & Web Design Smart Web


//