Novosti » Elegantan i kompaktan: ET2040 All-in-One PC

02 Decembar 2014.

All-in-One računari, kojima je hardver smešten u samom monitoru umesto u odvojenom kućištu, imaju najviše koristi od napretka u minijaturizaciji, jer mogu biti tanki kao tablet ili Ultrabook, ali nisu ograničeni manjim dimenzijama ekrana već raspolažu površinom od 19.5 iinča i više, tako da se u njih može smestiti desktop grafika, pa čak i više diskova. Pritom, AIO računari su izazov za dizajnere, jer opravdana je pretpostavka da onaj ko ne želi kućište na svom stolu ima dosta istančan ukus, a takvom kupcu, bilo da je kućni ili biznis korisnik mora se maksimalno izaći u susret.

 

ASUS je krajem novembra predstavio poslednju reč u AIO rešenjima, modele ET2040 i ET2323, i ovom prilikom fokusiraćemo se na prvi model, koji je manjih dimenzija i predstavlja jedan od najšarmantnijih desktop računara na tržištu.

 

Model ET2040 sastoji se od ekrana koji direktno leži na stolu, bez postolja koje ga podiže, tako da korisnik ima osećaj kao da koristi laptop, samo sa daleko većim ekranom. Ekran pridržava oslonac na zadnjoj strani računara, i PC se može sasvim sklopiti uvlačenjem ovog oslonca. Dijagonala ekrana je pomenutih 19.5", uz HD Ready rezoluciju, koja deluje veoma prijatno na monitoru ove veličine. Debljina računara je svega 14-25mm, i teško je reći da li izgleda bolje sa strane ili frontalno.

 

T2040 koristi Intel Celeron J1900 i Pentium J2900 procesore, kojima nije potreban ventilator, tako da je ovaj All-in-One računar tiši čak i od laptopa, mada "tiši" nije pravi izraz jer on nije samo tih, već je potpuno bešuman, budući da ni Nvidia GT820 grafici nije potreban ventilator (napredak u minijaturizaciji o kome smo govorili). Brz rad ne garantuju samo dobar procesor i dobra grafika, već i SSD od 128GB koji pravi društvo hard disku od 500GB ili 1TB.

 

Ovaj izuzetni PC, koji je namenjen korisnicima svih profila, poseduje i dve nove tehnologije idealne za AIO računar. Prva je integrisani UPS koji napaja PC čitav sat posle nestanka struje, tako da više nikada više nećete izgubiti dokument na kome ste radili, dok je druga HGRS tehnologija za prepoznavanje pokreta rukom. Prepoznavanje pokreta omogućava da bez dodira tastature ili miša upravljate audio i video plejerima, browser-om i čitačima fajlova. U praksi je to najpraktičnije za gledanje sadržaja iz fotelje i kreveta, a prepoznavanje omogućava HD kamera. Pored kamere, ET2040 poseduje i više USB portova, HDMI konektor, čitač kartica, zvučnike i mikrofon, a OS je Windows 8.1.

 

U ponudi će biti više varijanti sa manjim razlikama u konfiguraciji, a ET2040 uskoro očekujemo i u našoj zemlji.

Web development & Web Design Smart Web


//